회원동정

[축하] 김형상 박사, 한경대 교수로 신규 임용

KoSFA   2019-10-04 16:16   1837


우리 학회 회원인 김형상 박사가 국립한경대학교 농업생명과학대학 동물생명환경과학과 육가공전공 교수로 임용되었다.

 

김 교수는 전남대학교에서 박사학위를 취득(지도교수 진구복)한 후 2016년 3월부터 2018년 4월까지 중앙대학교에서 동물생명공학과에서 박사후연구원으로 재직한 신진 과학자로서 in vitro 인체소화를 통해 식육 및 육제품에서 발생할 수 있는 위해물질의 함량 변화 연구를 추진한 바 있다.

 

한편 김 교수는 중앙대학교에서 박사후연구원으로 재직하는 동안 in vitro 인체소화를 통해 헤테로사이클릭아민류, N-니트로소화합물, 바이오제닉아민류 등과 같이 식육 및 육제품에서 발생할 수 있는 위해물질의 함량을 감소시키는 연구를 중점적으로 수행하였으며, 이와 관련된 논문들을 Food Chemistry 등의 국제학술지에 다수 게재하였다.

 

축하드립니다!

 

(자료제공: 한국축산식품학회장 김일석 교수)


Call for Special Section

We are pleased to call you a paper for Food Science of Animal Resources for a special section "New concept of probiotics for human 
and animal health". Both research and review articles are welcome for possible publication in this section. All manuscript will be
peer-reviewed before their acceptance for publication.

Edited by Dr. Seok-Seong Kang
- Deadline for manuscript submissions: 30 June 31 July 2022
- We offer 50% reduction of the article processing charge and provide the fast review process (approximately 1 month).

The specific topics of interest for the special issue include:
 • New probiotics and alternative probiotics such as postbiotics
 • Probiotics/postbiotics for human and animal health
 • Probiotics/postbiotics and metabolic disorders
 • Probiotics/postbiotics and gut microbiome balance
 • The next generation of probiotics

하루 동안 팝업창을 띄우지 않습니다.