설립목적 및 연혁

學 會 名 (학회명)

(국문) 한국축산식품학회)
(한문) 韓國畜産食品學會
(영문) Korean Society for Food Science of Animal Resources

所 在 地 (소재지)

(우:04376)
서울시 용산구 새창로 213-12 한강현대하이엘 806호
Tel. 02-458-4594

設立日字 (설립일자)

1978년 10월 7일 ‘한국식육연구회’ 설립
1993년 8월 1일 ‘한국식육연구회’ 에서 ‘한국축산식품학회’로 개명

設立目的 (설립목적)

축산식품을 중심으로한 동물자원의 이용에 관한 기초 및 응용연구를 촉진하고 관련된 이론과 기술을 보급함으로서 이분야 학문과 산업기술의 발전에 기여함을 목적으로 함.

學文分野 (학문분야)

축산식품학

主要事業 (주요사업)

1) 학회지 및 각종 간행물의 발행
2) 학술발표회 강연회 및 강습회의 개최
3) 산학 협동연구 및 사업
4) 연구장려 및 우수업적의 표창
5) 기타 본회의 목적달성에 필요한 사업
Call for Special Section

We are pleased to call you a paper for Food Science of Animal Resources for a special section "New concept of probiotics for human 
and animal health". Both research and review articles are welcome for possible publication in this section. All manuscript will be
peer-reviewed before their acceptance for publication.

Edited by Dr. Seok-Seong Kang
- Deadline for manuscript submissions: 30 June 31 July 2022
- We offer 50% reduction of the article processing charge and provide the fast review process (approximately 1 month).

The specific topics of interest for the special issue include:
 • New probiotics and alternative probiotics such as postbiotics
 • Probiotics/postbiotics for human and animal health
 • Probiotics/postbiotics and metabolic disorders
 • Probiotics/postbiotics and gut microbiome balance
 • The next generation of probiotics

하루 동안 팝업창을 띄우지 않습니다.