축산식품과학과 산업

축산식품과학과 산업 7권 1호

ADMIN   2021-09-15 13:19   200


1. 정종연; 조철훈 / 식육 및 육가공 산업에서의 육류 대체 식품 및 소재의 활용
2. 박성권; 윤은영 / 동물성 단백질 식품으로서의 곤충의 이용
3. 김일석 / 곤충자원과 곤충식품에 대한 학회 차원에서의 선행적 활동이 시급하다
4. 김영붕; 최윤상 / 식육가공기사 국가기술자격 소개
5. 진영욱 / 모유올리고당의 산업적 생산 및 전망
6. 함윤경; 송동헌; 하재호; 박수경; 최윤상; 김태경; 진구복; 김현욱 / 식육가공품의 나트륨 저감화를 위한 연구 및 기술개발 동향
7. 정재연; 김세헌; 신용국; 오남수 / 인지능력 개선 응용기술 및 프로바이오틱스 적용 식품 소재 개발
8. 이광근; 김학재; 윤석기 / 원료꿀의 농축과정 및 수분함량에 따른 이화학적 특성 연구
9. 채창훈 / 자외선을 이용한 물 처리 시스템
10. 최규진 / 가금 및 가금산물 이력제 시범사업 추진 방향
11. 장세헌; 임원호; 서명인; 소병헌; 노이현; 박진목; 서병부 / 돼지 종돈, 사료 및 시설에 따른 정육율 및 도체특성 조사


Call for Special Section

We are pleased to call you a paper for Food Science of Animal Resources for a special section "New concept of probiotics for human 
and animal health". Both research and review articles are welcome for possible publication in this section. All manuscript will be
peer-reviewed before their acceptance for publication.

Edited by Dr. Seok-Seong Kang
- Deadline for manuscript submissions: 30 June 31 July 2022
- We offer 50% reduction of the article processing charge and provide the fast review process (approximately 1 month).

The specific topics of interest for the special issue include:
 • New probiotics and alternative probiotics such as postbiotics
 • Probiotics/postbiotics for human and animal health
 • Probiotics/postbiotics and metabolic disorders
 • Probiotics/postbiotics and gut microbiome balance
 • The next generation of probiotics

하루 동안 팝업창을 띄우지 않습니다.